Openingstijden
De Jongens uit de Buurt
  • Maandag Gesloten
  • Dinsdag Gesloten
  • Woensdag 10:00 - 22:00
  • Donderdag 10:00 - 22:00
  • Vrijdag 10:00 - 22:00
  • Zaterdag 10:00 - 22:00
  • Zondag 10:00 - 22:00
gesloten
Winsumerdiep 6, 9951 CG, Winsum

De jongens

In 2016 heeft Robbert van Barneveld Marenland overgenomen. De schop is direct de grond ingegaan en er is een nieuw terras en een speeltuin gerealiseerd. In de zomer van 2016 is het terras open gegaan en sindsdien is iedereen welkom om een drankje te komen doen en te komen lunchen.

In 2017 is broer Ruud ook in het bedrijf gekomen en heeft de horeca nog een extra impuls gegeven. Er is een nieuwe ruimte gerealiseerd voor groepen (zowel voor vergaderingen als kleine partijen) en Marenland begon ook met het serveren van diner in het restaurant en terras.. Sinds oktober 2017 draagt het restaurant de naam 'De Jongens uit de buurt' refererend naar Robbert en Ruud die in Winsum (op 200 meter) zijn opgegroeid. 

Marenland

De Jongens uit de buurt is gevestigd op Marenland Recreatie. Marenland is een camping, hotel, jachthaven en botenverhuur. Jaarlijks bezoeken vele gasten Marenland om vakantie te vieren of lekker het Winsumerdiep te verkennen in kano of fluisterboot.

Marenland is ook gelegen aan het Pieterpad. Deze wandelroute is de meest gelopen route in Nederland en loopt letterlijk langs de camping.  Geschat wordt dat jaarlijks meer dan 30.000 mensen het Pieterpad lopen en een gedeelte daarvan brengt ons ook een bezoek. Daarom serveren we voor de touristen ook typische streekproducten in ons restaurant. Zoals de Groninger mosterdsoep of een heerlijk biertje van brouwerij 'Zotte Kalf' gevestigd in Winsum.

Winsum

De Jongens uit de buurt en Marenland zijn gevestigd aan het Winsumerdiep in de plaats Winsum. Winsum is al meer dan 950 jaar oud en was vroeger een oude handelsnederzetting. Ze kent een rijke geschiedenis met verschillende kloosters en prachtige kerken. Daarnaast beschikt het over een mooie oude dorpskern met historische gebouwen. In Winsum wonen nu ongeveer 7500 mensen en kent een belangrijke regiofunctie voor de kleinere plaatsen eromheen. Vanaf 2018 is Winsum onderdeel gaan uitmaken van de Gemeente Hogeland. En in 2020 heeft de ANWB Winsum uitgeroepen tot het Allermooiste dorp van Nederland! Kom het zelf ontdekken. 

Foto's

Meer leuke foto's? Volg ons op Instagram!

Lege winkelwagen
Geen producten
Sluiten
Bezorgen
Mijn bestelling € 0,00 0